Studij

Trogodišnji preddiplomski studij dramaturgije jedini je studij dramskog i filmskog pisma, teorijske i praktične dramaturgije u Hrvatskoj, a njegova ga interdisciplinarnost i metodološla raznolikost te raspon perspektiva koje otvara svojim studentime danas svrstavaju među vodeće studije dramaturgije u međunarodnim okvirima.

Dvogodišnji diplomski studij dramaturgije nije tek nastavak preddiplomskog programa, što znači da je otvoren i preddiplomcima drugih studija na Akademiji i zagrebačkom Sveučilištu, te studentima drugih sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu. Diplomski studij dramaturgije ne omogućuje samo specijalizaciju odabirom jednog od četiri usmjerenja (dramaturgija izvedbe, filmska dramaturgija, kazališna dramaturgija, dramsko pismo i filmsko pismo) nego i kreiranje individualnih programa prilagođenih specifičnim interesima te umjetničko-istraživačkim projektima studenata. Drugim riječima, diplomski studij dramaturgije nije samo studij jednog od četiri usmjerenja, nego i studij jedinstven po svojoj usmjerenosti na svakog studenta ponaosob.

Interdisciplinarnost studija ogleda se i u popisu profesora na Odsjeku za dramaturgiju, umjetnika i znanstvenika koji relevantnost svojeg rada potvrđuju na pozornicama i konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu, u publikacijama na našem i stranim jezicima, te su dobitnici niza nagrada i stipendija, voditelji domaćih i međunarodnih istraživačkih i edukacijskih projekata. Raspon i raznolikost kompetencija, iskustva i interesa nastavnika na Odsjeku za dramaturgiju omogućuje studentima stjecanje znanja i vještina te usavršavanje u različitim aspektima dramaturškog poziva, od dramskog pisma do kazališne kritike, od teorijskog mišljenja do organizacije umjetničke zajednice, od adaptacije odnosno dramatizacije proznih tekstova do kreativne produkcije, od plesne dramaturgije do TV i filmske scenaristike.

15.11.2021
Angeliki Avgitdou, doc. ponedjeljak 15.11.2021. 11:30-13 Zoom Akademija dramske umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu https://us06web.zoom.us/j/84612888376 english below U ovom će predavanju Angeliki Avgi...